İşitme cihazı satış ve satış sonrası hizmetlerinde dünya standartlarını sunmayı amaçlayan Edi İşitme Cihazları, 8 şubesi ile hizmet vermektedir.
İşitme cihazlarının kullanımıyla birlikte insanlar günlük yaşamlarına daha kolay bir şekilde devam edebilmektedirler. Öyle ki her kişinin duyma problemine göre kullanması gereken işitme cihazı da farklılık gösterir. İdeal olan işitme cihazının kullanımıyla birlikte çevredeki tüm seslerin normal bir şekilde duyulması mümkün olacaktır. Ayrıca konuşmalar daha anlaşılır hale gelecek, algılama iyileştirilecek ve kısmi de olsa iyileşme durumu ortaya çıkacaktır. İşitme cihazlarının kullanımı seslerin normal ve doğal şekilde duyulabilir olmasına da katkı sağlar. İşitme cihazları sayesinde konuşulanları daha kolay algılayan insanlar, kendilerini sosyal hayata da daha kolay uyum sağlayabilmektedirler. İşitme cihazları psikolojik anlamda da olumlu sonuçları ortaya çıkarmaktadır.
İşitme cihazları temelde dış ortamdaki sesleri yükselterek, duyma problemi olan hastaların günlük yaşama daha kolay uyum sağlamasını sağlayarak, duymalarını da iyileştirmektedir. Cihaz işitme kaybının daha çok azalmasına ya da artmasına neden olmayacaktır. İşitme cihazlarında 3 temel parça bulunur. Bunlardan biri de mikrofondur. Mikrofon, akustik enerji olan ses dalgalarını toplayarak insanların duymasını sağlayacak olan elektrik sinyallerine çevirmektedir. Mikrofondan alınan elektrik sinyalleri işitme cihazlarının diğer bir bölümü olan amplifikatörlere gönderilir. Burada yükseltilerek hoparlöre iletilecektir. Hoparlörler kendisine ulaşan elektrik sinyallerini yeniden ses dalgasına çevirir, güçlendirir ve akustik enerjiye çevrilen sinyaller de hastaların kulağına gönderilmektedir. Bu da hastanın iyi duymasını sağlamaktadır.
İşitme cihazları, hastaların işitme kaybının ilaçla tedavi edilemediği durumlarda kullanılmaktadır. Aynı zamanda işitme kaybının ameliyatla düzelme ihtimali yoksa ya da düzelme ihtimali olsa dahi ameliyatın riskli olması durumunda işitme cihazları kullanılması gereken bir üründür. İç kulakla ilgili bir işitme kaybının söz konusu olduğu durumlarda ya da orta kulak problemlerinde de yine işitme cihazlarının kullanılması mümkündür. İşitme cihazları işitme yeteneğinin tamamen kaybolması durumunda ise ne yazık ki işe yaramamaktadır. Böyle durumlarda kullanılmasına da gerek yoktur. İşitme cihazlarını kullanmadan önce mutlaka uzman bir doktorun tedavisinden geçmek gerekecektir. Doktor önerisi ile kendinize en uygun olan cihazı bulmanız mümkündür.
İşitme cihazları kullanımı oldukça basit ve pratiktir. Bu ürünleri kullanacak olan kişiler öncelikle kullanım kılavuzunu kontrol etmelidir. Genel olarak işitme cihazlarının ortak özellikleri vardır. Ürünlerin fiyatları ve kalitesi de üretilirken kullanıldığı teknolojiye göre değişkenlik göstermektedir. Cihazı kullanmaya başlayacak olanlar öncelikle cihazların özelliklerini, açılıp kapanması, pilini, özel durumlarda nasıl kullanılacağını, telefonda kullanım durumu ve cihaz alışma dönemi gibi bilgileri satıcı firmadan edinmelidir. İşitme cihazlarının nasıl ve hangi durumlarda kullanılacağı hususunda temin edilecek firmadan detaylı bilgi alınması şarttır. Ayrıca hangi cihazın size göre olduğunu da mutlaka uzman hekimlerden bilgi alarak öğrenmeniz şarttır.
İşitme cihazlarının bakımı da çok basittir. Detaylı bir temizlik için işitme cihazlarının kulak kalıplarını her gün temiz ve kuru bir bezle silmeniz gerekecektir. Kullanıma bağlı olarak kulak kiri kulak kabının hortumunu tıkayabilmektedir. Böyle durumlarda firmanın verdiği yardımcı aletin kullanılmasıyla kanala açılan delik temizlenebilir. Kulak kalıbının daha fazla temizlenmesinin gerektiği durumlarda ise plastik tüp kancasından ayrılmalıdır. Kulak kalıpları böylece yumuşak bir sabunla ılık suda yıkanmalı ve de gün boyunca kurumaya bırakılmalıdır. Ayrıca işitme cihazlarında değiştirilebilen mikrofon filtreleri vardır. Bu filtrelerin belirli aralıklarla değiştirilmesi şarttır. Filtrenin hangi aralıklarla ve nasıl değişeceği cihaz markası ve modeline göre değişkenlik gösterir. Böyle durumlarda uzmanlara danışmak şarttır.
İşitme Cihazları
Kişilerin sesleri daha iyi duymasını sağlayan cihazlara işitme cihazı adı verilmektedir. Öyle ki Oticon Opn gibi işitme cihazları, insanların iletişim yeteneklerinde genel bir iyileşme sağlarken, konuşulanların da daha net olarak algılanmasını olanaklı kılmaktadır. Bu tür cihazlar, günlük hayatta insan ilişkilerini iyileştirmekte ve duygusal anlamda da refaha ulaştırmaktadır. Ancak işitme sorunu yaşayan kişiler için her cihaz doğru değildir. Çocuklar için bruckhoff yeterli olurken,Yetişkin kişiler için de unitron işitme cihazları ya da earnet işitme cihazları gibi veya oticon işitme cihazları gibi işitme cihazları idealdir. Ürünlerin özellikleri ve sizler için hangisinin doğru olduğunu öğrenmek içinse iyi bir hekim muayenesinden geçmek gerekmektedir. Peki işitme cihazları hangi durumlarda kullanılır? Hastalarda mevcut olarak bulunan işitme kaybı ilaç ya da ameliyatla düzeltilemiyorsa ya da düzelme ihtimali varsa dahi ameliyatların riski olması durumunda tercih edilmektedir.
İşitme cihazları genel olarak iç kulak bölgesinde meydana gelen sorunlarda kullanılmaktadır. Fakat bazı zamanlarda ise orta kulak problemlerinde de tercih edilebilmektedir. Kişilerde işitme tamamen kaybolmuşsa ne yazık ki işitme cihazı işe yaramamaktadır. Her işitme cihazının genel nitelikleri aynıdır ve benzer şekilde çalışarak işlevsel nitelik gösterirler. İşitme cihazlar analog ya da dijital olabilir. Analog cihazlar dış sesleri tam manasıyla yükseltirken, dijital cihazlar ise yazılımlarıyla çalışmaktadır. Dijital işitme cihazları sesleri ilk aşamada işler ve süzerek konforlu bir dinleme olanağı sağlar. Mikrofon, amplifikatör ve hoparlör olmak üzere 3 farklı bölümden oluşmaktadır. Amplifikatör sesleri işler, hoparlör sesi kulağa iletir.